YES Carting

25. 08. 2016

Za dober konec poletja smo danes na carting stezi na Brniku tekmovali za veliko nagrado YES. Na stezo se je podalo 35 tekmovalcev, najboljši pa so se pomerili še v polfinalu in finalu. Veliki pokrovitelj tekmovanja je bilo podjetje Telemach, pokale pa nam je izročila direktorica prodaje Ditka Maučec. Pokali so prehodnega značaja, tako da se bomo kmalu spet pomerili, kdo je hitrejši.

Poletno srečanje in Lego Serious Play

07. 07. 2016

Pretekli četrtek smo se srečali v idiličnem okolju Diners Golf & Country Cluba na Smledniku. Naš gost iz Danske, Jens Rottbøll, nam je predstavil metodo Lego Serious Play, s katero lahko kocke, ki smo jih celo življenje povezovali z brezskrbnim otroštvom, uporabimo za reševanje kompleksnih poslovnih problemov. Lego serious play je problem solving metoda, namenjena povečanju učinkovitosti, ki jo uporabljajo v največjih svetovnih podjetjih in raziskovalnih institucijah kot so Nasa, Cern, Google, Airbus, Hilton, Coca-Cola...
Z lego kockami v roki ali brez njih pa je bilo nadaljnje druženje v odlični družbi ob dobri hrani in pijači odličen uvod v sproščeno poletje.

Zaključek izobraževanja 4. generacije YES Start

29. 06. 2016

Danes smo z zadnjo delavnico zaključili izobraževanje četrte generacije bodočih podjetnikov YES Start. V parterstvu z Ekonomsko fakulteto smo 30 udeležencem od decembra do junija na 25 delavnicah nudili orodja, znanje, veščine in povezave za zagon svojega podjetja. Želimo jim čim uspešnejši start njihove podjetniške zgodbe in poti!

Predpoletno srečanje v Kolombanu

10. 06. 2016

Za uvod v poletje smo se kot vsako leto zbrali v Kolombanu nad Ankaranom, kjer nas je gostilo podjetje Estetska kirurgija Fabjan in direktor Gašper Fabjan, za kulinarične užitke pa je ponovno poskrbela gostilna Capra iz Kopra in direktor Aleš Piščanc. Kot vedno se je prijetno druženje nadaljevalo pozno v noč.

YES klub s Simonom Mandljem

31. 05. 2016

Na majskem klubskem srečanju smo gostili raziskovalca, podjetnika in učitelja meditacije Simona Mandlja. Doktor strojništva in nekdanji budistični menih, se posveča intenzivni meditaciji, ki jo je vključil v vsakodnevno življenje in v svoje poslovno udejstvovanje. Življenjska pot ga je peljala od raziskovalnega dela v Sloveniji do meniha na Šri Lanki ter vrnitve nazaj v vsakdanje življenje. Ustanovil je podjetje GEM Motors, ki ga tudi vodi in ki je eno izmed 16 prebojno najinovativnejših podjetij v Evropi. Razvili so kolo z vgrajenim elektromotorjem ter z njim uspešno prodrli na indijski trg, saj so pred nekaj meseci sklenili partnerstvo z največjim indijskim proizvajalcem motornih koles. Pogovor nas je vodil tudi skozi njegovo pot meditacije in kako jo uspešno vključuje v vsakodnevno in podjetniško življenje.

Pomladno srečanje: inovacije in izumi

21. 04. 2016

Pomladno srečanje v hotelu Slon je tokrat potekalo v duhu inovacij in novih poslovnih pristopov. Gosta srečanja pripadata različnim generacijam s popolnoma drugačno razpoložljivo tehnologijo, a oba polna idej in izumov.

Gospod Peter Florjančič, sloviti slovenski izumitejl, se je kljub svojim 97 letom poln energije in humorja razgovoril o svojem življenju, dogodivščinah in izumih, ki jih je do sedaj preko 1000, filozofija Sheda Simova pa je ločiti se od ostalih in iskati povezave med še nepovezanimi izdelki. Svetuje nam, naj spremljamo inovacije drugih industrij in jih poskušamo prenesti v našo. Ena izmed njegovih največjih uspešnic je »prazna« knjiga z naslovom What Every Man Thinks about Apart from Sex, ki vsebuje 200 povsem praznih strani. »Prevedli« so jo v več jezikov in celo vpisali v knjigo Guinessovih rekordov za najbolj prodajano prazno knjigo.

Delegacija YES Brazilija 2016

04. 04. 2016

Konec marca in začetek aprila smo organizirali delegacijo Združenja YES v Brazilijo. Delegacija je štela 17 udeležencev, obiskali pa smo predolimpijski Rio, gospodarski center države Sao Paulo in severni Recife, kjer smo se srečali z mnogimi gospodarstveniki in organizacijami in odpirali vrata za sodelovanje med Brazilijo in Slovenijo ter sklenili nekaj obetajočih partnertev.

Matjaž Gantar, pilot Adrie Airways, v YES klubu

09. 03. 2016

Tokratno klubsko srečanje je potekalo v družbi pilota našega nacionalnega letalskega prevoznika Adrie Airways, Matjažem Gantarjem, ki je v prostem času obenem tudi predsednik upravnega odbora KD Group. Ali obratno. Matjaž Gantar, pravi, da je njegova služba obenem njegov hobi, in trenutno kot kopilot pilotira Adrijina letala na relacijah v evropske prestolnice.

Pogovarjali smo se o njegovi podjetniški poti, o razvoju KD Group, o preteklih izzivih in njihovem premagovanju, o trendih, ki jih pričakuje v prihodnosti in o načrtih za v bodoče.

A kljub temu, da je trenutno zaposlen, po duši ostaja podjetnik. Pravi, da je za podjetnika podjetje kot invaliden otrok - otrok, s katerim se največ ukvarjaš in nikoli ne odraste. Podjetnik se mora zavedati, v kaj se spušča, ves čas veliko delati in si upati ... če manjka le ena komponenta, je uspeh težko zagotoviti. Po njegovem se formula podjetništva zapiše s tremi besedami: podjetništvo = svoboda = suženjstvo.

Pobeg nove generacije YES junior

25. 02. 2016

Spoznavno srečanje letošnje generacije YES junior je potekalo v ljubljanskih sobah pobega (Escape room), ki so nekaterim povzročale več, nekaterim pa manj preglavic. Ko smo vsi uspešno pobegnili, smo se zatekli v YES klub, kjer smo nadaljevali druženje.

Tradicionalno kurentovanje na Ptuju

06. 02. 2016

Tudi v letošnjem letu smo organizirali kurentovanje na Ptuju, kjer nas je ponovno gostilo podjetje Tenzor in naš član Miha Senčar. Po že tradicionalnem sprejemu delegacije pri županu smo obiskali dve podjetji, spoznavali štajerska vina v vinoteki Kobal, nato pa se po večerji pridružili karnevalskemu vzdušju.

Gino Yu v Antiq Palace hotelu

28. 01. 2016

Konec januarja je bil po dolgem času naš gost ponovno dr. Gino Yu, podjetnik, raziskovalec in profesor na Hong Kong Polytechnic University ter eden najbolj cenjenih predavateljev za dvig inovativnosti in kreativnosti.
Gino Yu odlično pozna kitajski trg in njegove ključne deležnike. S svojim govorom na konferenci TED je postal eden izmed najbolj prepoznavnih govornikov zadnjih let v svetu, uvedel pa je uvedel tudi TEDx dogodke v Hong Kongu. Doktoriral je na University of California na Berkleyu, akademski del kariere pa nadaljuje kot profesor na Hong Kong Polytechnic University, kjer je ustanovil vodilni center za digitalne tehnologije na Kitajskem. Velik del njegovega raziskovanja je usmerjen v uporabo modernih tehnologij za razvoj kreativnosti in promocije višje zavesti v družbi.
S predavanjem "Engineering a Culture" nam je odprl nove perspektive, pogovor pa se je nadaljeval v odličnem ambientu Antiq Palace hotela v Ljubljani.

Novoletno srečanje in sprejem nove generacije YES junior

10. 12. 2015

Letošnje novoletno srečanje Združenja YES je minilo v odličnem vzdušju v restavraciji Maxim. Gostitelj večera sta bila Poslovni sistem Mercator in predsednik uprave Toni Balažič, ki je v nagovoru izpostavil pomembnost networkinga za profesionalni razvoj posameznika. Medse smo sprejeli že 11. generacijo YES Juniorjev, ki bodo v prihodnjem obdobju deležni mentorskega programa ter delavnic za osebni in strokovni razvoj.

Tradicionalno YES srečanje v Prekmurju

21. 11. 2015

V soboto in nedeljo, 21. in 22. novembra, nas je v Prekmurju ponovno gostila naše članica Nuša Pavlinjek Slavinec in njihovo družinsko podjetje Roto. Predstavili so nam največji 3D tiskalnik v regiji, ogledali smo si njihovo fascinantno proizvodnjo z izjemnim naborom proizvodov in se seznanii s postopkom proizvodnje.

Tema letošnjega srečanja je bil Stateški HRM kot ključna funkcija v podjetju, ki sta nam ga predstavili Teja Breznik Alfirev in Nika Koračin iz podjetja HRM d.o.o. Imeli smo praktičen prikaz drugačnega orodja za identifikacijo najbolj primernega kandidata za vodstveno ali drugo pozicijo v podjetju (assessment) in primerjava z drugimi orodji, seznanili pa smo se tudi z metodologijo Richarda Baretta za ocenjevanje zaposlenih.

Ivo Boscarol v YES klubu

12. 11. 2015

V YES klubu smo tokrat gostili enega najinovativnejših slovenskih in evropskih podjetnikov, Iva Boscarola, ustanovitelja in direktorja podjetja Pipistrel, ki je zmagal na vseh Nasinih tekmovanjih doslej in ki ga je zaradi njegovih vizionarskih pogledov na sedežu podjetja obiskal tudi soustanovitelj Googla Larry Page.

Na izjemno zanimivem večeru smo se pogovarjali o začetkih Pipistrela in njegovi podjetniški poti, o slovenskem šolskem sistemu, ki nujno potrebuje prilagoditve, o pomanjkanju vizije v Sloveniji, o prihodnosti mobilnosti in o neizbežni prevladi elektrike kot trenutno edine alternative neobnovljivim energetskim virom.

Izjemno nekonvencionalno razmišljanje, ki je v direktnem nasprotju z večino tistega, kar vsakodnevno poslušamo od večine slovenskih gospodarstvenikov in managerjev, je verjetno tisto, kar je Iva Boscarola in podjetje Pipistrel pripeljalo do točke, ko se največja podjetja na svetu zgledujejo po njegovem načinu dela in njegovih dosežkih.

Spremeni pogled, spremeni svet

19. 10. 2015

Global Shapers Community hub Ljubljana, ki deluje pod okriljem Združenja YES, je danes končal s svojim prvim projektom Spremeni pogled, spremeni svet. Serijo delavnic na temo duševnega zdravja, teme, ki je v naši družbi še vedno tabu, sreče in doseganja ciljev je skupno obiskalo preko 200 ljudi. Trije novi projekti so v pripravi.

Tao Porchon-Lynch in Terri Kennedy na jesenskem srečanju

08. 10. 2015

Na jesenskem srečanju na pred-otvoritvi novega salona Mercedes-Benz smo gostili izjemno 97-letno Tao Porchon-Lynch, najstarejšo učiteljico joge na svetu, ki je na povabilo Združenja YES prišla v Slovenijo. V pogovoru z njo, ki ga je vodila Terri Kennedy, nekdanja podpredsednica MTV in soustanoviteljica VH 1, smo izvedeli kako je bilo živeti z Gandhijem, sodelovati v francoskem odporniškem gibanju pod generalom De Gaullom, igrati z Elizabeth Taylor, biti model za Coco Chanel itd. Njeno močno sporočilo si lahko ogledate na spodnji povezavi.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/97-letna-uciteljica-joge-ko-zelis-nekaj-narediti-naredi-ker-to-je-smisel-zivljenja.html

Uvodni seminar YES Start

29. 09. 2015

Konec septembra smo ponovno pripravili uvodni seminar za novo, že četrto generacijo programa YES Start, v katerem pomagamo izbrani skupini brezposelnih oseb uresničiti njihovo poslovno idejo in realizirati njihov potencial. Tudi tokrat se ga je udeležilo 300 brezposelnih, ki jih v prihodnjih mesecih čakajo intervjuji za vključitev v program.

Srečanje na domačiji Kabaj v Goriških Brdih

25. 09. 2015

Srečanje pri našem partnerju, vinarstu Kabaj v goriških Brdih, je seveda minilo v znamenju vina. Naš gostitelj, Jean-Michel Morel, parižan v Brdih, nam je predstavil svojo filozofijo pridelave vina, ki ga je tudi pripeljala do priznanja ameriške revije Wine & Spirits Top 100 Wineries 2015.

Prijeten večer se je zaključil vinski kleti domačije Kabaj-Morel.

Leadership Bootcamp

16. 09. 2015

Leadership Bootcamp je ime novega programa Združenja YES, s katerim smo začeli 16.septembra in ki bo potekal vsako sredo do sredine januarja. Nastal je na podlagi dolgoletnih izkušenj pri delu s podjetniki, managerji in drugimi izjemnimi posamezniki doma in v tujini in temelji na izkušnjah najboljših programov v svetu in vključuje elemente najvišjih standardov na področju znanosti in izobraževanja. Zaradi velikega zanimanja bomo program v prihodnjem letu ponovili.

Druženje v YES klubu in tečaj salse

27. 08. 2015

Ob koncu poletja smo se srečali na prijetnem druženju v YES klubu, nato pa se odpravili v kavarno Plato, kjer smo skupaj s plesno šolo Buba pripravili kratek tečaj salse za naše člane. Skupaj smo nato zaplesali še na platoju pred Metalko.

Zaključek delavnic za tretjo generacijo YES Start

24. 06. 2015

Končali smo z delavnicami za tretjo generacijo udeležencev programa YES Start. V letošnjem letu smo izvedli 25 delavnic s 25 predavatelji z namenom, da skupini brezposelnih oseb olajšamo pot v podjetništvo. V treh letih smo tako pomagali pri ustanosvitvi že več kot 30 podjetij, precej naših udeležencev pa je tudi našlo zaposlitev. Z veseljem pričakujemo novo generacijo, s katero bomo delo začeli v decembru.

Ameriški veleposlanik Brent Hartley v YES klubu

23. 06. 2015

V torek, 23.junija, zvečer smo v YES klubu gostili ameriškega veleposlanika Brenta Hartleya. Pogovarjali smo se o odnosih med državama, o odprtih temah in o gospodarskem sodelovanju. Predstavil nam je svoje poglede na TTIP ter na slovensko družbo in ekonomijo, kot jo je lahko spoznal v štirih mesecih, odkar je nastopil svoj položaj ter izrazil željo po večjem sodelovanju z Združenjem YES.

Tradicionalno poletno srečanje v Kolombanu

19. 06. 2015

V petek, 19. junija, smo se pred poletjem že tradicionalno srečali v Kolombanu nad Ankaranom, kjer nas je ponovno gostilo podjetje Estetska kirurgija Fabjan. Kljub napovedi slabega vremena se ja razjasnilo, tako da se je druženje končalo v prijetnem predpoletnem vzdušju.

YES Junior delavnica na Studiu Moderni

12. 06. 2015

Včerajšnjo delavnico YES Junior je gostilo podjetje Studio Moderna in direktor Linee Directe Lovro Peterlin, ki jo je tudi vodil. Naslov štiriurne delavnice je bil Ključne skrivnosti in zakonitosti prodaje, seznanili pa smo se tudi z klicnim centrom v Studiu Moderni in njihovim impresivnim načinom dela.

Pomladno srečanje Združenja YES z Martinom Rooneyem, Bobbyjem Grubicem in Maye Musk

02. 06. 2015

Pomladno srečanje Združenja YES v hotelu Four Points by Sheraton je minilo v znamenju odličnih gostov. Martin Rooney, vrhunski coach, Bobby Grubic, dobitnik treh Emmyjev in Maye Musk, svetovno znana nutricionistka in mati ustanovitelja podjetij Tesla in SpaceX, Elona Muska, so nam s svojimi inspirativnimi govori odprli nove perspektive in poskrbeli za odlično druženje v nadaljevanju večera.

Mercedes After Work Party z Yurijem Yatskom

18. 05. 2015

V sodelovanju z našim partnerjem, podjetjem Autocommerce in njihovo znamko Mercedes, smo organizirali After Work Party, kjer smo gostili Yurija Yatska, fizika in psihologa, s katerim smo se pogovarjali o tem, kako lahko dvignemo svoje mentalne sposobnosti in kako lahko dognanja sodobne fizike uporabimo za spremembe v življenju. Predstavili smo tudi Mercedesovo posebno ponudbo za člane Združenja YES.

YES Junior delavnica z Matejem Tuškom

17. 04. 2015

V četrtek, 16. aprila, smo imeli z enim vodilnih slovenskih psihologov Matejem Tuškom delavnico na temo stresa; kako se z njim spopadamo, kako ga uravnavamo in kako ga preprečujemo. Preizkusili smo tudi kako lahko vadimo sproščanje z uporabo naprednih tehnologij.

YES Kitajska 2015

03. 04. 2015

Konec marca smo v Združenju YES organizirali poslovno delegacijo na Kitajsko. Obiskali smo Hong Kong in Shanghai in v desetih dneh dobro spoznali kirajsko poslovno okolje, se srečali z mnogimi kitajskimi poslovneži, obiskali več podjetij in bili gosti na borzi v Hong Kongu.

Global Shapers Community Ljubljana

22. 02. 2015

V sodelovanju z World Economic Forumom smo v Hotelu Union v četrtek, 19.2., otvorili ljubljanski center Global Shapers Community, ki deluje pod okriljem WEF in povezuje več kot 4500 mladih v 300 mestih po celem svetu. Deset mladih "shaperjev", ki so vključeni v ljubljanski center, bo s svojim delovanjem in druženo odgovornimi projekti izboljševalo lokalno okolje.

Na dogodku nas je pozdravil ljubljanski župan g. Zoran Janković, Mark Turell, član Young Global Leaders, ki prav teko deluje v okviru WEF pa nam je predstavil, kako lahko z majhnimi dejanji dosežemo velike cilje.

Spoznavno srečanje za novo generacijo YES Junior

05. 02. 2015

V torek, 3. februarja, smo imeli v hotelu Slon srečanje nove generacije YES Junior z njihovimi mentorji, na okrogli mizi z naslovom Aktualni prodajni izzivi pa so nam Ditka Maučec (Telemach), Andrej Bergant (Autocommerce) in Uroš Mesojedec (Petrol) predstavili izzive v njihovih podjetnih in v slovenskem poslovnem okolju.

YES Praga 2014

23. 12. 2014

Od 17. do 21.12.2014 smo organizirali poslovno delegacijo v Prago, ki se je je udeležilo 25 naših članov. Obiskali smo podjetja Microsoft in Generali, kjer sta nas gostila Biljana Weber in Gregor Pilgram. Na slovenskem veleposlaništvu so nam priredili izvrsten sprejem, obiskali pa smo tudi avtomobisko podjetje Škoda, ki deluje v okviru koncerna VW, si ogledali proizvodnjo, predstavili pa so nam tudi plane in cilje za podjetje v naslednjih nekaj letih.

Prenovoletno srečanje Združenja YES

07. 12. 2014

V sredo prejšnji teden smo se zbrali na prednovoletnem srečanju, kjer smo medse sprejeli novo, že 10. generacijo YES Junior, predstavili pa smo tudi Global Shapers Community iniciativo, ki jo je začel World Economic Forum in ki predstavlja največji network za mlade, saj je vanj vključenih že 350 mest po celem svetu in ki predstavlja izredno priložnost za mreženje in povezovanje. Ljubljanski hub bo deloval v okviru Združenja YES.

Začetek delavnic za 3. generacijo YES Start

03. 12. 2014

Včeraj smo začeli z delavnicami za novo generacijo YES Start, kjer bomo 35 udeležencem programa pomagali pri ustanovitvi lastnega podjetja. Skupina bo najprej z različnimi metodami utrdila svojo poslovno idejo, kasneje pa spoznavala glavne poudarke podjetništva in osvajala nova znanja.

Tradicionalno srečanje v Prekmurju

18. 11. 2014

Prejšnji vikend smo se ponovno, že tretjič, srečali na YES Junior delavnici v Prekmurju, kjer nas je spet prisrčno gostila družina Pavlinjek v Lovenjakovem dvoru. Obiskali smo tudi podjetje Paradajz d.o.o., kjer smo si ogledali vzgojo in proizvodnjo paradižnikov Lušt, na popoldanskih delavnicah pa smo s Kristjanom Magdičem spoznavali marketinško strategijo Lušta, Mladen Mirko Tepuš nam je predstvil repozicioniranje Diners Cluba v Sloveniji, z Juretom Tomcem pa smo imeli interaktivno prodajno delavnico. Vikend se je zaključil s pripravo tradicionalne prekmurske gibanice v nedeljo dopoldne.

Jesensko srečanje Združenja YES: Keyu Jin in Miomir Knežević

24. 10. 2014

V četrek, 23.10.2014, smo se srečali na jesenskem srečanju Združenja YES. V hotelu Plaza smo gostili dva strokovnjaka: dr. Keyu Jin iz London School of Economics in Miomirja Kneževića, podjetnika in strokovnjaka za celično biologijo. Keyu Jin nam je predstavila aspekte poslovanja s Kitajsko in priložnosti za slovenska podjetja na tem trgu, Miomir Knežević pa nam je pokazal, kje so možnosti in trendi na področju genetske tehnologije in kje je medicina pri zdravljenju z matičnimi celicami. Zanimiv večer se je sklenil s prijetnim druženjem.

YES Junior delavnica: osebne finance

10. 10. 2014

Na včerajšnji delavnici YES Junior smo gostili tri goste, ki so spregovorili o osebnih financah. Uroš Glavan (Murka), Dragan Mikić (Investpro) in Gregor Županc (KingConsulting) so osvetlili različne aspekte osebnih financ in svetovali, kako svoje premoženje najbolje upravljati.

Seminar YES Start za 3. generacijo programa

24. 09. 2014

V sredo, 24.9. smo v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani pripravili uvodni seminar za že 3. generacijo programa YES Start. Seminarja se je udeležilo 350 brezposelnih osem, izbrani skupini pa bomo skozi serijo delavnic in spremljajočih aktivnosti pomagali pri ustanovitvi lastnega podjetja. Na seminarju sta udeležence ponovno navdušila psiholog Matej Tušak in pojdetnik Matej Čer. V dveh dosedanjih generacijah smo pomagali pri ustanovitvi že 25 podjetij.

YES Mercedes After Work Party

17. 09. 2014

V torek, 16.9., smo se v popoldanskih urah dobili v prostorih našega partnerja, podjetja Autocommerce, v salonu Mercedes. V odličnem vzdušju smo bili priča launchu nove karavanske različice avtomobila Mercedes-Benz serije C, predstavili pa smo tudi posebno ponudbo Mercedezov za člane Združenja YES

Božo Dimnik v YES klubu

12. 09. 2014

Včeraj smo v YES klubu gostili Boža Dimnika, mednarodno uspešnega poslovneža, ki je vrsto let prebival in deloval v Švici, častnega konzula Hrvaške v Sloveniji in predsednika kluba slovensko-hrvaškega prijateljstva. V izredno zanimivem pogovoru smo dobili vpogled v uspešne načine sklepanja poslov in dobili pomembne informacije o odprtih vprašanjih med Slovenijo in Hrvaško ter na kakšen način jih je možno rešiti.

YES na Blejskem strateškem forumu

03. 09. 2014

V začetku septembra se je 40 članov Združenja YES udeležilo mednarodnega Blejskega strateškega foruma, glavnega zunanjepolitičnega dogodka v Sloveniji, kjer smo se z ostalimi udeleženci pogovarjali o strateških usmeritvah Slovenije in Evrope

Srečanje z Goranom Dragićem

24. 06. 2014

Konec junija smo se na v Golf klubu Diners na Smledniku srečali z enim najboljših slovenskih športnikov, profesionalnim košarkarjem v ligi NBA in članom slovenske reprezentance Goranom Dragićem. Z Goranom smo se pogovarjali o njegovi športni karieri, o odnosih do športnikov v ZDA, orisal pa nam je tudi način dela v ligi NBA. Odličen pogovor se je zaključil s prijetnim druženjem.

Junior delavnica z Gregorjem Jamnikom in Jernejo Kamnikar

27. 05. 2014

Zvečer smo imeli v YES klubu delavnico, na kateri smo se z našima gostoma, Jernejo Kamnikar, ustanoviteljico in direktorico Vivo Cateringa, in Gregorjem Jamnikom, direktorjem hotela Slon, pogovarjali o vodenju in komunikaciji ter kritično razmišljali o vlogi in trendih v slovenskem turizmu.

Fizioterapevt Jure Bornšek v YES klubu

22. 05. 2014

Priznani slovenski fizioterapevt Jure Bornšek, ki je pomagal slovenskim športnikom na več evropskih in svetovnih tekmovanjih, dolgoletno sodelovanje pa ga veže tudi na rokometni klub Pivovarne Laško, nam je predstavil možne športne in ostale poškodbe in načine, kako se jim izognemo, pogovarjali pa smo se tudi o pravilnem načinu pozicije telesa pri različnih aktivnostih.

Pomladno srečanje Združenja YES - Bitcoin

24. 04. 2014

Pomladno srečanje smo imeli v idiličnem okolju, v gradu Lambergh pri Radovljici na Gorenjskem. Naša gosta sta bila Nejc Kodrič in Damjan Merlak, ustanovitelja in lastnika podjetja Bitstamp, ki je največja borza za valuto Bitcoin na svetu. Bitstamp ima okrog 300 mio US$ mesečnega prometa, kar je 7-krat več kot ljubljanska borza vrednostnih papirjev.

Izvedeli smo, kaj sploh je bitcoin, kako je nastal, kakšna je njegova vloga in kakšni so trendi in izgledi tako v poslovanju kot v investicijah.

Binod Chaudhary v YES klubu

01. 04. 2014

V YES klubu smo gostili Binoda Chaudharya, indijskega podjetnika in poslovneža ter lastnika in predsednika Chaudhary Group, ki združuje 80 podjetij iz področja prehrane, finac, bančništva, nepremičnin, hotelov, elektronike, izobraževanja, telekomunikacij, energetike itd. Chaudhary Group deluje v 30 državah in ima v lasti 60 blagovnih znamk, Binod Chaudhary pa je uvrščen tudi na Forbesovo lestvico miljarderjev.

V sproščenem vzdušju nam je zaupal svojo zgodbo o uspehu in delil z nami nekaj svojih misli ter se veselil nadaljnjega sodelovanja z Združenjem YES.

YES Global - India

10. 03. 2014

Iz Indije se je vrnila 19-članska poslovna delegacija Združenja YES. v desetih dnevih smo obiskali Mumbai in Delhi, kjer smo se srečali z uspešnimi indijskimi poslovneži in korporacijami ter z njimi iskali možnosti sodelovanja. Na gospodarskih zbornicah FICCI in ICC smo predstavili Slovenijo in priložnosti za investitorje ter vzpostavili most za sodelovanje med državama.

YES Business Breakfast

26. 02. 2014

Na poslovnem zajtrku v hotelu Slon je bil naš gost Stefano Cordero di Montezemolo, eden najuglednejših italijanskih ekonomistov. Z njim smo se pogovarjali o priložnostih in pasteh pri poslovanju v bližnji prihodnosti, makroekonomskih trendih v evropskem prostoru in o internacionalizaciji slovenskih podjetij.

Začetek delavnic z 2. generacijo YES Start

10. 12. 2013

Danes smo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani začeli z delavnicami z novo generacijo udeležencev programa YES Start. V program je vključenih 30 brezposelnih oseb, ki so nas izmed 150 prijavljenih prepričali s svojo naravnanostjo in poslovno zamislijo. V naslednjem letu jim bomo pomagali pri uresničevanju njihove poslovne ideje in ustvarjanju svojega delovnega mesta.

Predovoletno srečanje in sprejem YES Junior

05. 12. 2013

Na prednovoletnem dogodku smo se srečali v prostorih Vivo Cateringa v bivši stavbi Merkurja na Dunajski. Ob odlični atmosferi na dogodku smo sprejeli že 9. generacijo YES juniorjev, 20 izstopajočih posameznikov, ki jim bomo pomagali pri njihovem profesionalnem razvoju.

Srečanje s Chrisom Whitom

24. 10. 2013

Danes smo v prostorih Združenja YES gostili Chrisa Whita, vodilnega svetovnega strokovnjaka in enega največjih referenc na področju svežih produktov. Pogovarjali smo se o aktualnih trendih na področju sadja in zelenjave, gensko spremenjenih organizmih ter priložnostih in prednostih Slovenije na tem področju.

Jesensko srečanje Združenja YES - Prihodnost Slovenije

16. 10. 2013

V hotelu Slon smo predstavili tri izjemne posameznike, ki vsak na svoj način in na svojem področju ustvarjajo prihodnost Slovenije.

Tim Prezelj je eden najbolj perspektivnih mladih raziskovalcev Evrope. Pri zgolj 19 letih mu je njegova raziskava o možnostih razvoja genskega cepiva proti najbolj smrtonosni obliki kožnega raka – malignemu melanomu odprla vrata Evropskega laboratorija za molekularno biologijo.

Boštjan Arzenšek je predstavil skupino raziskovalcev ADORA, ki je julija na Microsoftovem tekmovanju Imagine Cup v St. Petersburgu doseglo drugo mesto v svetovni konkurenci s svojo rešitvijo, ki bo zdravstvenim ustanovam pomagala povečati učinkovitost in optimizirati operacijske posege.

Na dogodku se je predstavilo tudi podjetje MESI, ki je s svojim produktom, merilcem gleženjskega indeksa, bistveno poenostavilo diagnosticiranje srčno žilnih bolezni ter so se jim zaradi te inovacije odprla vrata v svet. Podjetje je predstavil direktor in ustanovitelj Jakob Šušterič.

Seminar za vključitev 2.generacije v program YES Start

27. 09. 2013

V sredo, 25. septembra, je Združenje YES organiziralo uvodni seminar za vključitev v 2. generacijo podjetniškega programa YES Start, ki se ga je udeležilo 400 brezposelnih oseb. O motivaciji, odgovornosti in naravnanosti sta jim spregovorila dr. Matej Tušak, eden vodilnih slovenskih psihologov, in Matej Čer, uspešni slovenski podjetnik.

Tesla S na YES dogodku

04. 07. 2013

V sodelovanju z družbo AvantCar smo iz Sillicon Valleya pripeljali v tem trenutku enega najinovativnejših dosežkov globalnega podjetništva, električno limuzino Tesla S, ki je bila ustvarjena pod taktirko poslovnega vizionarja Elona Muska.

dr. Mate Granić o vstopu Hrvaške v EU

21. 06. 2013

Ob vstopu Hrvaške v Evropsko unijo je bil včeraj naš gost dolgoletni hrvaški zunanji minister in podpredsednik vlade dr. Mate Granić. Spregovoril je o pomenu hrvaškega vstopa v EU in o tem, kaj vstop pomeni za hrvaško in slovensko gospodarstvo.

Srečanje z Devonom Harrisom

09. 05. 2013

Danes smo v Hotelu Slon gostili Devona Harrisa, soustanovitelja in kapetana legendarne jamajške olimpijske bob ekipe, ki se je leta 1988 prvič udeležila olimpijskih iger v Calgaryju in po kateri je bil posnet film Cool Runnings. Devon je danes uspešen podjetnik, motivacijski predavatelj in trener.

Združenje YES in Philippe Ribiere

22. 04. 2013

V Portorožu smo v petek in soboto 19. in 20. aprila 2013 gostili Philippa Ribiera, svetovno znanega hendikepiranega plezalca z inspirativno življenjsko zgodbo. Spregovoril nam je o tem, kako pomanjkljivost spremeniti v prednost.

Gertud Rantzen v YES klubu

30. 03. 2013

V četrtek nas je v YES klubu obiskala gospa Gertud Rantzen, predsednica nemške gospodarske zbornice v Sloveniji. Predstvila nam je svoj pogled na slovensko - nemške odnose, opisala glavne težave pri doseganju večje blagovne menjave ter nam dala predloge za povečanje konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Zanimiva diskusija se je zaključila s prijetnim druženjem v klubu.

Predavanje o osebni naravnanosti in vitalnosti

03. 02. 2013

V četrtek, 31.1.2012 smo imeli v YES klubu izredno zanimivo predavanje o skrbi za vitalnost in osebno naravnanost kot vodilih za našo sposobnost delovanja in kakovost življenja. Predavanje je vodil Matej čer, večer pa smo zaključili s pripravo svežih in okusnih sokov.

Sprejem nove generacije YES Junior, 29.11.2012

30. 11. 2012

Člani združenja YES smo se srečali konec novembra 2012 v hotelu Slon v Ljubljani, kjer smo v osmo generacijo YES junior sprejeli 15 novih izjemnih posameznikov.

Srečanje članov Združenja YES, 4.10. 2012

07. 10. 2012

Na srečanju članov Združenja YES gostimo dr Terri Kennedy, nekdanjo popredsednico MTV networks ter suoustanoviteljico VH1 interactive. Je tudi ustanoviteljica Power Living Enterprises, katere direktorica je še danes.

 

Uvodni seminar programa YES Start

09. 09. 2012

Združenje YES je 5.septembra 2012 organiziralo uvodni seminar za nov vrhunski start-up program YES Start. Udeležilo se ga je preko 350 brezposelnih mladih ljudi, ki so poslušali motivacijsko predavanje Mateja Čera in dr. Mateja Tuška o pomembnosti izkoriščanja lastnega potenciala.

Izmed njih bomo izbrali 30 najboljših, ki bodo deležni odličnih vsebin po principu skrbno zasnovanega trikotnika rasti, ki vključuje zagotavljanje znanj in veščin za podjetniški razvoj, medsebojno mreženje in dostop do virov sredstev.

Več o dogodku si lahko ogledate v naslednji povezavi http://tvslo.si/predvajaj/zaposlitev-za-300-ljudi/ava2.145135377/

Britanski veleposlanik nj.eks. Andrew Page

16. 08. 2012

Septembra se bomo srečali z veleposlanikom Velike Britanije, njegovo ekscelenco Andrew Pagem in se pogovarjali o pomenu 30. olimpijskih iger za Veliko Britanijo.

Dr. Gino Yu in 7. generacija YES Junior

07. 12. 2011

Združenje YES letos sprejema že 7. generacijo v poslovno izobraževalni program YES Junior. Včeraj smo v Narodni galeriji v Ljubljani predstavili vse kandidate, ter poslušali predavanje posebnega gosta Združenja YES, prof. dr. Gina Yu iz Hong Konga.

Menedžerji o Young Potential

27. 10. 2011

Včeraj je na Ekonomski fakulteti v Ljubljani potekala prva predstavitev programa Young Potential. Young Potential je neprofitni projekt Združenja YES, preko katerega bomo mladim, ki verjamejo v svoj potencial in so ga pripravljeni razvijati, pomagali, da ga izkoristijo. Gregor Pilgram, predsednik uprave Generali, Marko Kolbl, direktor podjetja Europlakat, in Anton Balažič, predsednik uprave Žita d.d so študentom predstavili njihove poslovne poti ter izzive s katerimi se dnevno srečujejo.

Naslednji predstavitvi bosta danes, v četrtek 27. oktobra ob 18:00 uri v P2 Fakultete za računalništvo in informatiko z gostom Andrejem Nabergojem, ter jutri, v petek 28. oktobra ob 18.30 uri v Modri predavalnici Pravne fakultete z gostjo Anjo Strojin Štampar.

 

O tehnikah vodenja s Tomažem Berločnikom in Bernardo Trebušak

14. 10. 2011

V okviru programa YES Junior smo v klubu organizirali delavnico o tehnikah vodenja. Predsednik uprave družbe Petrol Tomaž Berločnik in članica uprave Aerodroma Ljubljana Bernarda Trebušak sta delila svoje bogate izkušnje, ki sta jih pridobila z leti vodenja velikih gospodarskih sistemov. Predavanje se je razvilo v zanimivo diskusijo o vlogi, ki jo bodo managerji imeli v prihodnosti.

Konec poletja na Bledu

05. 09. 2011

Petkov popoldan in večer sta bila ravna pravšnja za druženje na Bledu. Popoldan smo se s kolesi popeljali okoli jezera, ter si ogledali zakulisje prizorišča Svetovnega prvenstva v veslanju. Zvečer smo se, skupaj s tujimi poslovneži in diplomati, družili v izvrstnem ambientu Belvederja. Tako smo si nabral moči in novih idej za vstop v poslovno bogato jesen.

Juniorji obiskali Luko Koper

11. 07. 2011

V petek, 8. julija smo v okviru programa YES Junior obiskali Luko Koper. Delovanje in strategijo Luke nam je predstavil predsednik uprave Gregor Veselko, nato pa smo se odpravili še na ogled celotne Luke. Po obisku smo druženje nadaljevali na slovenskem morju, večer pa zaključili v vinski kleti Rojac.

YES klub z veleposlanikom ZDA

08. 06. 2011

V YES klubu smo gostili veleposlanika ZDA, nj. eks. Joseph A. Mussomeli. Predstavil nam je njegovo videnje korporativne kulture v Sloveniji, skupaj pa smo analizirali razvojne možnosti slovenskega gospodarstva.

YES golf in Lior Manor

25. 05. 2011

Pred pričetkom poletja smo se zbrali v imenitnem ambientu golf igrišča Diners na Smledniku. Organizirali smo 1. YES golf turnir nato pa uživali v predstavi svetovno znanega infotainerja in prijatelja YESa, Lior Manorja.

Slovenija, podjetniška družba?!

11. 03. 2011

Na rednem srečanju Združenja YES, smo naša prizadevanja za ustvarjanje podjtništvu bolj prijaznega okolja, manifestirali z okroglo mizo. Toni Balažič, Davor Jakulin in Nigel Buxton so diskutirali o tem, ali smo Slovenci podjetniki. Okroglo mizo je povezoval Tine Kračun.

Skupaj z Mavrovićem smo izbrali novo generacijo YES Junior

24. 11. 2010

Izbrali smo že šesto generacijo YES Junior. Tokrat smo med sebe pozdravili dvajset poslovnežev, managerjev, podjetnikov, športnikov, umetnikov... vseh, ki nas skupaj z nami, zanima pozitivno soustvarjanje okolja v katerem živimo. Nekdanji boksar, danes pa podjetnik, Željko Mavrović, nam je predstavil svojo življensko zgodbo in filozofijo, ki je zagotovo motivirala ne samo nove Juniorje, temveč vse prisotne.

Delavnica YES Junior

13. 10. 2010

Z našima gostoma Alešem Zajcem, članom uprave Banka Volksbank in Petrom Lapornikom, lastnikom in direktorjem računovodske hiše Prorisk smo se pogovarjali o finančnih temah.

Srečanje z Veleposlanikom Arabske Republike Egipt

30. 09. 2010

Gostili smo g. Ahmeda Faruka, Veleposlanika Egipta in delegacijo mladih uspešnih podjetnikov iz Kaira.

EDGE konferenca 2010

23. 09. 2010

Na Ljubljanskem gradu smo konec septembra spregovorili o Inovativnosti.

Poletno druženje v Lescah

30. 08. 2010

Člani Združenja YES smo se srečali na sproščenem druženju v Lescah.

Vloga Slovenije na Zahodnem Balkanu

07. 06. 2010

Na srečanju članov Združenja YES na Bledu smo spregovorili o vlogi Slovenije na Zahodnem Balkanu. Poseben gost srečanja je bil Minister za zunanje zadeve RS, Samuel Žbogar.

Delavnica YES Junior

26. 05. 2010

Sandi Češko, ustanovitelj in lastnik podjetja Studio Moderna je z udeleženci programa YES Juniior spregovoril o skrivnostih uspešne prodaje na globalnih tujih trgih.

Literarni večer, druženje z Miho Mazzinijem

22. 04. 2010

V četrtek, 22. aprila 2010 smo v YES Klubu na literarnem večeru gostili slovenskega pisatelja Miho Mazzinija.

Delavnica YES Junior

14. 04. 2010

Bogdan Pušnik, predsednik uprave podjetja Alta d.d. in Igor Maroša, principa v svetovalnem podjetju A.T. Kearney sta spregovorila o izzivih preskoka male organizacije v korporativno.

Etika in vrednote mladih voditeljev

30. 03. 2010

Dne 30. 3. 2010 smo organizirali okroglo mizo z naslovom Etika in vrednote mladih voditeljev v 21. stoletju.

Lansiranje YES Junior projektov

24. 02. 2010

V drugi polovici februarja smo imeli drugo srečanje YES Juniorjev, kjer smo se pogovarjali o tem, kakšen bi lahko bil prispevek članov Združenja YES pri razvoju višjega blagostanja našega okolja.

Srečanje z vinarjem

11. 02. 2010

V prvi polovici februarja smo člani Združenja Yes gostili enega vidnejših slovenskih vinarjev, ki nam je prikazal skrivnosti izdelovanja njegovih vin. Gost je bil Aljoša Jakončič, ki prideluje vina pod blagovno znamko Jakončič.

Srečanje z Lamo

03. 02. 2010

V februarju smo v Združenju Yes gostili Lamo Shenphena Rinpocheja, ki je z nami spregovoril o etiki.

Uvodno srečanje YES Junior 2010

26. 01. 2010

Prvo srečanje nove generacije YES Junior 2010 je bilo namenjeno predstavitvi letnega programa in medsebojni predstavitvi. Predstavili smo vsebine delavnic in uporabo internega spletnega portala za izmenjavo zanimivih vsebin.

Srečanje članov Združenja YES, Zagreb

01. 12. 2009

Predstavniki slovenskega Združenja YES so se 1. decembra 2009 v Zagrebu udeležili srečanja, kjer so si s kolegi iz Hrvaške izmenjali veliko pozitivnih misli ob izteku leta.

Izbor YES Junior 2010

17. 11. 2009

17. novembra 2009 ob 18.30 uri bo na srečanju na Ljubljanskem gradu Združenje YES izbiralo V. generacijo YES Juniorjev.

Andrej Nabergoj med 50 delegati na obisku Bele hiše

29. 10. 2009

Predsednik Združenja YES Andrej Nabergoj je obiskal Belo hišo in State Department v okviru dvodnevne delegacije mladih voditeljev v organizaciji Svetovnega gospodarskega foruma. Namen srečanja je bila izmenjava izkušenj in posredovanje idej ameriški administraciji z namenom bolj učinkovitega reševanje gospodarske krize,okoljevarstvenih vprašanj in varnostne agende.

Srečanje s pisateljem Janijem Virkom

21. 10. 2009

Člani Združenja YES smo se 21. 10. 2009 srečali s pisateljem Janijem Virkom, dobitnikom Prešernovega sklada, ki je isti dan izdal knjigo z naslovom Ljubezen v zraku.

Literarni večer z Goranom Vojnovičem

06. 10. 2009

6. 10. 2009 smo v Ljubljani organizirali literarni večer članov Združenja YES z dobitnikom Prešernove nagrade Goranom Vojnovičem in avtorjem knjižne uspešnice Čefurji raus.

Srečanje Slovenskih in Hrvaških članov

01. 10. 2009

1. 10. 2009 smo organizirali srečanje Slovenskih in Hrvaških poslovnežev v Zagrebu. Srečanja se je udeležilo prek sto poslovnežev iz obeh držav, ki so poudarili pomen medsebojnega sodelovanja.

Konfederacija evropskih poslovnežev v Istanbulu

29. 09. 2009

Od 24. do 26. 9. 2009 je bilo srečanje konfederacije evropskih poslovnežev, ki smo ga organizirali v Istanbulu.
Tokratni gostitelj je bil Združenje turških podjetnikov Tugiad, tema srečanja pa “New and renewable business”

Med govorniki so bili:

  • Egemen BAGIS, Minister - EU vodja pogajalske skupine
  • Zafer CAGLAYAN, Turški minister industrije in trgovine
  • Kaan TERZIOGLU, Generalni direktor, CISCO
  • Hande ARDANE, Vodja komunikacij, Henkel Turčija

YES Junior delavnica - Jakopec Jakopin

15. 09. 2009

15. 9. 2009 se je odvijala izobraževalna delavnica YES Junior z gostom Japcem Jakopinom, ustanoviteljem podjetja Seaway. Tema delavnice je bila kreacija globalno nišnega podjetja. Japec Jakopin je na delavnici poudaril pomen kreativnega in strastno predanega pristopa k ustvarjanju uspešne podjetniške zgodbe.

<<< Nazaj na aktualne novice